Dňa 19. 9. 2014 sa vo Vysokých Tatrách konala v areáli hotela Autis retro súťaž vo varení najlepšieho guľášu. Sústredili sa tu všetci špičkoví kuchári z 5-hviezdičkových hotelov a žiaci SOŠ odborov kuchár a hostinský. Na tomto podujatí sa zúčastnili aj žiaci SOŠ odbor hostinský a chceli zabojovať medzi 30 družstvami, čo bolo pomerne náročné. Pripravili tzv. „Lipa guľáš“, ktorý porote chutil a tak sme získali krásne ocenenie, ktoré nás potešilo. Žiaci Jozef Kaminský a Michal Turak tak pre SOŠ získali krásne II. miesto. Za dlhoročnú spoluprácu s Tatranským zväzom kuchárov a cukrárov a za 15 rokov pravidelnej účasti na tejto akcii boli ocenené aj MOV I. Šlosárová a A. Ptáková. Žiaci pripravili guľáš s bravčového mäsa. Ako netradičná súčasť boli mäsové guličky, ktoré porotu zaujali chuťou, tvarom aj celkovým dojmom.
        Ďakujeme vedeniu SOŠ, že nám umožnilo zúčastniť sa na takejto akcii, kde sme získali množstvo nových skúseností.