Dnes asi málokto pochybuje o tom, že kuchárske umenie je už niekoľko rokov na trvalom vzostupe a konečne sa mu dostáva zaslúženého uznania v spoločnosti. Ale ako je na tom cukrárske remeslo, resp. cukrárske umenie v našej škole? Ani tentoraz sme nesklamali. Svoju odvahu, umenie a originalitu sme ukázali na jesennej gastronomickej súťaži TOP CUKRÁR 2014 v Žiline. Výsledky boli viac ako uspokojujúce. V kategórii junior cukrár sme získali bronzovú medailu. Natália Kupčíková (II.C) pripravovala 4 druhy rautových dezertov. Slávnostná torta Miki Maus priniesla bronzovú medailu Dominike Pustej a Marte Čižmárovej (III.C). Slávnostná torta "50" si vyslúžila diplom pre Michala Turáka a Danielu Marušovú (I.N). Žiakov na súťaž pripravovali pani majsterky odborného výcviku Mgr. Anna Počová, Mgr. Anna Ptáková, Mgr. Iveta Šlosárová.
        Porota hodnotila originalitu, nápaditosť, módne trendy, farebné a chuťové ladenie a celkový dojem. Mali sme tú česť súťažiť medzi poprednými špičkovými cukrármi a kuchármi. Z umiestnení sme mali obrovskú radosť. Dostali sme aj špeciálnu cenu časopisu Torty od mamy. Naši cukrári sú šikovní, radi experimentujú a pracujú s vedomím, že pri ochutnaní ktorejkoľvek sladkosti zabudneme na svet okolo nás a ponoríme sa do samotnej chuti, ktorá sa rozplýva na jazyku.